Vitamínová infuze VS doplňky stravy

V posledních letech se infuzní vitamínová terapie stala populárním trendem mezi lidmi, kteří hledají rychlé a účinné způsoby, jak zlepšit své zdraví a pohodu. Ale proč je infuzní terapie považována za účinnější než tradiční doplňky stravy? Pojďme se podívat na důvody, které stojí za rostoucí popularitou infuzních terapií.

Co je infuzní vitamínová terapie?

Infuzní vitamínová terapie spočívá v podání vitamínů a minerálů přímo do krevního oběhu prostřednictvím intravenózní (IV) infuze. Tato metoda byla původně vyvinuta pro pacienty v nemocnicích, kteří nemohli přijímat potravu ústy nebo měli specifické nutriční potřeby. Dnes je však tato terapie dostupná široké veřejnosti a nabízí rychlou cestu ke zvýšení hladiny vitamínů v těle.

Výhody infuzní terapie

Vyšší vstřebatelnost

Při orálním podání vitamínů živiny prochází trávicím traktem, kde jsou vystaveny enzymům a žaludečním kyselinám, které mohou snížit jejich účinnost. Konečný příjem vitamínů, které tělo skutečně absorbuje, může být velmi variabilní a často nižší než požadovaná úroveň.

Infuzní terapie obchází trávicí systém, což umožňuje vitamínům a minerálům vstoupit přímo do krevního oběhu. Tento přímý přístup zajišťuje téměř 100% vstřebatelnost, což znamená, že tělo může okamžitě využít všechny podané živiny.

Rychlé účinky

Vitamíny, které užijete v doplňcích stravy, musí projít složitým procesem trávení a absorpce, může trvat hodiny než začnou působit.

Naproti tomu infuzní terapie poskytuje okamžité výsledky, což je zvláště užitečné pro lidi, kteří potřebují rychlou obnovu energie nebo posílit imunitní systém.

Individuální přístup

Infuzní terapie umožňuje přesné dávkování a kombinaci vitamínů a minerálů podle individuálních potřeb pacienta. To je zvláště výhodné pro osoby s konkrétními zdravotními problémy nebo deficity, které mohou vyžadovat specifické živiny ve vyšších dávkách než jaké lze dosáhnout orální suplementací.

Zlepšení hydratace

Infuze nejen dodávají vitamíny, ale také zajišťují přísun tekutin, což zlepšuje hydrataci těla. Tento dvojí efekt je obzvláště výhodný pro sportovce, kteří potřebují rychlou regeneraci po fyzické námaze, nebo pro osoby trpící dehydratací.

Infuzní terapie může být zvláště užitečná v následujících situacích:

  • Posílení imunitního systému: Během chřipkové sezóny nebo při zvýšeném riziku infekcí.
  • Rychlá regenerace po nemoci
  • Podpora při intenzivním tréninku
  • Chronická únava: Pro osoby trpící chronickým únavovým syndromem nebo vyhořením.
  • Gastrointestinální poruchy: Při malabsorpčních syndromech, Crohnově chorobě nebo celiakii, kde je absorpce vitamínů narušena.

Rezervace termínu

Tyto webové stránky používají cookies. V případě, že souhlasíte s jejich použitím, klikněte na tlačítko "Souhlasím" níže. Detaily, jak s Vašimi daty nakládáme, najdete na stránce Podmínky zpracování osobních údajů.